Prædikener from 2025

Prædikener from 2025

Det handler om tro – og hvad vi kan bruge den til

Det handler om tro – og hvad vi kan bruge den tilAnn-Britt Klarholt prædiker over teksten i Matt 15, 21- 28, om den kanaanæiske kvinde hvis datter bliver helbredt for en dæmon, på grund af hendes stærke tro.Har vi dæmoner i vores liv, som kræver Jesu indgriben, eller er dæmoner et udfaset begreb?

Hvilke stemmer lytter vi til?

Vi kender alle oplevelsen af, at der er mange stemmer i livet at lytte til, men det kan være svært at vide, hvornår stemmen er ved at lede os på afveje, og hvornår det er en stemme, der leder gode steder hen.Det er temaet i søndagens prædiken, hvor Emma tager udgangspunkt i historien om Jesus, der bliver fristet af Djævelen i ørkenen (Matthæusevangeliet 4,1-11).

FOREDRAG – Når livet er som at løbe op ad en rulletrappe, der er nedadkørende

Sådan beskriver den tyske sociolog Hartmut Rosa den følelse mange af os kan have i en verden, hvor det fornemmes som om alting går hurtigere og hurtigere, og vi synes, vi ofte er bagefter med alting. Hvordan påvirker det os, at alt går så hurtigt og hvordan undgår vi at miste os selv i farten? Ole Lundegaard introducerer Hartmut Rosas analyse og tænkning. Foredraget er en optagelse fra SeniorKapow i Korskirken den 3. marts 2025

Hvad betød det for dem, og hvad betyder det for os?

Ole Lundegaard prædiker om Jesus, der tager Peter, Jakob og Johannes med op på et bjerg, hvor de pludselig ser ham i forklaret lys og alt var herligt (Matthæusevangeliet kap. 17 v.1-8). Da de gik ned fra bjerget var det med Guds stemme klingende i deres ører: ”Det er min elskede søn. Hør ham!”Hvad betød det for dem, og hvad betyder det for os?

Når vi rammes af frygt for det, der sker omkring os?

Ole Jørgensen prædiker over beretningen i Matthæusevangeliet kap. 8 vers 23-27, om Jesus, der stiller stormen på Genesaret sø. Disciplene er grebet af frygt på grund af al den uro, der er omkring dem. Ligner det noget vi kender nu …. uro omkring os? Hvordan håndterer vi det, når vi rammes af frygt for det, der sker omkring os?

Hvem er vores tids udstødte?

Ole Lundegaard prædiker over beretningerne i Matthæusevangeliet kap. 8, hvor Jesus helbreder en spedalsk og derefter en romersk officers tjener. Både den spedalske og officeren var personer, som var uglesete i samfundet og som ingen ville ”røre ved”, men det er præcis det, Jesus gør! Hvem er vores tids udstødte, og kommer vi dem i møde som Jesus kom den spedalske og officeren i møde?

Er der mere imellem himmel og jord- end måger?

Hvad er det først du tænker på, når du tænker “Gud”Er der mere imellem himmel og jord- end måger? Noget videnskaben ikke kan beskrive.Det kristne svar er: “Gud er, som Jesu var”En prædiken ud fra beretningen fra en bryllupsfest, hvor Jesus reddede en meget pinlig situation, og skabte vand om til vin.Lyt med og hør om, hvordan det Jesus kan give os, er som ædel, lagret årgangsvin overfor helt almindeligt postevand.

De søgte – men vidste ikke, hvor de skulle søge.

De vise mænd søgte – men vidste ikke præcist, hvor de skulle søge. I dag søger vi også og mange taler om det, der er “større end dem selv”, finde mening. I kirken forkynder vi, at det, “der er større end os selv” er givet os i det lille barn i krybben, som voksede op og viste os Guds kærlighed. Kærlighed er meningen. Som en har sagt: Den, der elsker, søger ikke efter livets mening. Han står midt i den.”