Prædikener on Matthæusevangeliet
Matthæusevangeliet er placeret som det første i Det Nye Testamente, blandt andet fordi det indledes med Jesus’ slægtstavle. Man regner med, at det er nedskrevet mellem 80 og 90 e. Kr. til en jødekristen menighed. Matthæusevangeliet indeholder blandt andet fem store taler, som Jesus holder, heriblandt Bjergprædikenen.
Hvilke stemmer lytter vi til?
Vi kender alle oplevelsen af, at der er mange stemmer i livet at lytte til, men det kan være svært at vide, hvornår stemmen er ved at lede os på afveje, og hvornår det er en stemme, der leder gode steder hen.Det er temaet i søndagens prædiken, hvor Emma tager udgangspunkt i historien om Jesus, der bliver fristet af Djævelen i ørkenen (Matthæusevangeliet 4,1-11).
Historien handler ikke om belønning, men om frelse.
Kirsten og Lotte prædiker ud fra Mattæus Evangeliet, kapitel 20 vers 1-16Arbejderne i vingården, som ikke arbejdede lige længe, men fik samme betaling.Historien handler ikke om belønning, men om frelse.Om Guds nåde og storsind.
Hvad betød det for dem, og hvad betyder det for os?
Ole Lundegaard prædiker om Jesus, der tager Peter, Jakob og Johannes med op på et bjerg, hvor de pludselig ser ham i forklaret lys og alt var herligt (Matthæusevangeliet kap. 17 v.1-8). Da de gik ned fra bjerget var det med Guds stemme klingende i deres ører: ”Det er min elskede søn. Hør ham!”Hvad betød det for dem, og hvad betyder det for os?
Hvem er vores tids udstødte?
Ole Lundegaard prædiker over beretningerne i Matthæusevangeliet kap. 8, hvor Jesus helbreder en spedalsk og derefter en romersk officers tjener. Både den spedalske og officeren var personer, som var uglesete i samfundet og som ingen ville ”røre ved”, men det er præcis det, Jesus gør! Hvem er vores tids udstødte, og kommer vi dem i møde som Jesus kom den spedalske og officeren i møde?
Den, der vil være stor, skal gøre sig lille. Et godt råd at tage med på vejen frem.
På 185-årsdagen for dåben af de første baptister i Danmark, handler denne prædiken om den gruppe mennesker, der kom til at udgøre den første frikirke i Norden, Baptistsamfundet. Især fokuseres på P.C. Mønster, et forunderligt menneske, der i den grad tog teten, sloges for religionsfrihed i Danmark, var i fængsel fem gange for sin tro, men som endte med at blive kørt ud på et sidespor. Historien viser os, at baptisterne gennem tiden har bestået af virkelige mennesker. I dagens…
Kærlighed er et udsagnsord. Ikke noget man tror på, men noget man GØR
Ole Lundegaard prædiker over Matt 21, 28-32, og om at handle. Den ene søn i teksten sagde: „Ja‟, men gjorde intet. Den anden søn sagde „nej‟, men fortrød.Før vi taler til andre om vores tro, må vi først vise, hvor meget vi elsker andre.Vi kaldes ikke bare til at tale om barmhjertighed, men til handle barmhjerteligt. Når det ikke lykkedes hjælper Gud os til at fortryde og omvende os.
Ambitioner er helt ok, men hvor skal du hen du?
Hvad kan Bamse og Kylling, Finansminister Per Hækkerup, John D. Rockefeller, influencere og den indre svinehund „lære‟ os om kærlighed?
Se her, her er mere..
„Se, her er mere, her er mere sådan‟, lød Jesus’s ord til farisæerne i Matt. 12, men også til os i dag. Hvad ser du eller hvem ser du, når du ser Jesus? Nogle vil reducere Jesus til en profet, andre til en visdomslærer, men Jesus ord lød og lyder: Se, her er mere. Lyt til en prædiken der udfordrer os i, hvad vi ser, og om vi er åbne for at tage imod det vi ser og bliver rakt.
Når noget er meget mere værd end alt andet
Fra skolestart-gudstjenesten.Ole genfortæller i en moderne version Jesu lignelse om manden, der finder en skat i en mark og sælger alt han ejer, for at købe marken. Guds kærlighed til os og hans budskab til os om at elske er den skat, der er mere værd end alt andet.Matt. 13, vers 44-46
Batterier skal være opladte, før de kan afgive energi
Vi er mennesker og ikke batterier, men også vi har brug for at være ladet op før vi kan virke. Mennesket skabes på sjette dagen og syvende dagen var hvilens dag! Hos Gud skal vi ikke gøre os fortjente til hvilen, men her udspringer al virke fra hvile.
„Elsk din næste‟ er OK, men at elske sin fjende…
En prædiken over de udfordrende ord om ikke at søge hævn, men derimod at vise venlighed og godhed mod dem, som man har det svært med! Ikke fordi man er et bedre menneske, men fordi man har smagt Guds godhed.
Jesus har aldrig befalet os at være fordømmende
Jesus har aldrig befalet os at være fordømmende, tværtimod. Men at gå ud og ikke alene fortælle, men også leve det ud, som han lært os – ja det er en udfordrende og samtidig velsignet opgave, som vi har brug for Helligåndens hjælp og kraft til. En inspirerende og udfordrende prædiken af Bodil over missionsbefalingen fra Matt. 28,16-20.
Tænk, vi får lov at bringe Guds mange farver og rige smage frem!
Jesus kalder os til at være saltkrydderiet, der fremkalder gudssmagene af orden og lyset der bringer gudsfarverne frem i verden. For Gud og gudsriget er fuld af skønne smagsnuancer og rummer hele farvepalletten – og vi er saltkrydderiet og lyset der bringer det frem. Bodil prædiker over Matt 5,13-16
Om at have tillid og mod til at turde. En prædiken ud fra lignelsen om de betroede talenter
Om at have tillid og mod til at turde. En prædiken ud fra lignelsen om de betroede talenter
6. påskelæsning – påskelørdag
Dagens læsning er fra: Matthæusevangeliet kapitel 27, 57 til 66Johannesevangeliet kapitel 14, vers 1 til 7 Oplæsning Peter Toldam
5. påskelæsning – langfredag
Dagens læsning er fra Matthæusevangeliet kapitel 27, vers 1 til 56 Efter dagens oplæsning og bøn kan du høre Rune Funch spille og synge „Hil dig Frelser og Forsoner‟ Oplæsning ved Sandra Hentze Jørgensen
4. påskelæsning – skærtorsdag
Dagens læsning er fra Matthæusevangeliet kapitel 26, vers 17 til 75 Oplæsning ved Peter Toldam
3. påskelæsning – onsdag
Dagens læsning er fra Matthæusevangeliet kapitel 26, vers 1 til 16 Oplæsning ved Sandra Hentze Jørgensen
2. påskelæsning – tirsdag
Dagens læsning er fra Matthæusevangeliet kapitel 22, vers 23 til 45 Oplæsning ved Peter Toldam
1. påskelæsning – mandag
Dagens læsning er fra Matthæusevangeliet kapitel 21, vers 12 til 17 Oplæsning ved Sandra Hentze Jørgensen
On-line video gudstjeneste Påskedag
“Kristus er opstanden!” – “Han er sandelig opstanden..” Medvirkende: Ole Lundegaard, Maria Lundegaard og Rune Funch Påskemorgen skete miraklet! Jesus var ikke i graven. Den tomme grav er et vigtigt symbol på Guds kraft! Men Jesus blev ikke ved graven. Han mødte sine disciple og Maria Magdalene samme dag eller i dagene efter. Det er også de gode påskenyheder til os: Jesus lever, og han vil møde os midt i vores liv, vores hverdag, hvor vi færdes!
Kristendom er ikke noget vi gør. Det er noget, der gøres ved os!
Når Gud får lov at gøre noget ved os, så fylder kærligheden os og flyder fra os. Dette er en prædiken ud fra lignelsen om de betroede talenter – en såkaldt UPS-lignelse, som skal få os til at vågne op!
Brug de gaver og det liv, du har fået
Ole Lundegaard prædiker ud fra Matthæusevangeliet kap. 25 vers 14-30. Lignelsen om de betroede talenter, om hvordan vi administrerer det liv og de gaver, vi har fået.
- 1
- 2