Prædiken/gudstjeneste-arkiv

Prædiken/gudstjeneste-arkiv

Det handler om tro – og hvad vi kan bruge den til

Det handler om tro – og hvad vi kan bruge den tilAnn-Britt Klarholt prædiker over teksten i Matt 15, 21- 28, om den kanaanæiske kvinde hvis datter bliver helbredt for en dæmon, på grund af hendes stærke tro.Har vi dæmoner i vores liv, som kræver Jesu indgriben, eller er dæmoner et udfaset begreb?

Hvilke stemmer lytter vi til?

Vi kender alle oplevelsen af, at der er mange stemmer i livet at lytte til, men det kan være svært at vide, hvornår stemmen er ved at lede os på afveje, og hvornår det er en stemme, der leder gode steder hen.Det er temaet i søndagens prædiken, hvor Emma tager udgangspunkt i historien om Jesus, der bliver fristet af Djævelen i ørkenen (Matthæusevangeliet 4,1-11).

FOREDRAG – Når livet er som at løbe op ad en rulletrappe, der er nedadkørende

Sådan beskriver den tyske sociolog Hartmut Rosa den følelse mange af os kan have i en verden, hvor det fornemmes som om alting går hurtigere og hurtigere, og vi synes, vi ofte er bagefter med alting. Hvordan påvirker det os, at alt går så hurtigt og hvordan undgår vi at miste os selv i farten? Ole Lundegaard introducerer Hartmut Rosas analyse og tænkning. Foredraget er en optagelse fra SeniorKapow i Korskirken den 3. marts 2025

Hvad betød det for dem, og hvad betyder det for os?

Ole Lundegaard prædiker om Jesus, der tager Peter, Jakob og Johannes med op på et bjerg, hvor de pludselig ser ham i forklaret lys og alt var herligt (Matthæusevangeliet kap. 17 v.1-8). Da de gik ned fra bjerget var det med Guds stemme klingende i deres ører: ”Det er min elskede søn. Hør ham!”Hvad betød det for dem, og hvad betyder det for os?

Når vi rammes af frygt for det, der sker omkring os?

Ole Jørgensen prædiker over beretningen i Matthæusevangeliet kap. 8 vers 23-27, om Jesus, der stiller stormen på Genesaret sø. Disciplene er grebet af frygt på grund af al den uro, der er omkring dem. Ligner det noget vi kender nu …. uro omkring os? Hvordan håndterer vi det, når vi rammes af frygt for det, der sker omkring os?

Hvem er vores tids udstødte?

Ole Lundegaard prædiker over beretningerne i Matthæusevangeliet kap. 8, hvor Jesus helbreder en spedalsk og derefter en romersk officers tjener. Både den spedalske og officeren var personer, som var uglesete i samfundet og som ingen ville ”røre ved”, men det er præcis det, Jesus gør! Hvem er vores tids udstødte, og kommer vi dem i møde som Jesus kom den spedalske og officeren i møde?

Er der mere imellem himmel og jord- end måger?

Hvad er det først du tænker på, når du tænker „Gud‟Er der mere imellem himmel og jord- end måger? Noget videnskaben ikke kan beskrive.Det kristne svar er: „Gud er, som Jesu var‟En prædiken ud fra beretningen fra en bryllupsfest, hvor Jesus reddede en meget pinlig situation, og skabte vand om til vin.Lyt med og hør om, hvordan det Jesus kan give os, er som ædel, lagret årgangsvin overfor helt almindeligt postevand.

De søgte – men vidste ikke, hvor de skulle søge.

De vise mænd søgte – men vidste ikke præcist, hvor de skulle søge. I dag søger vi også og mange taler om det, der er “større end dem selv”, finde mening. I kirken forkynder vi, at det, „der er større end os selv‟ er givet os i det lille barn i krybben, som voksede op og viste os Guds kærlighed. Kærlighed er meningen. Som en har sagt: Den, der elsker, søger ikke efter livets mening. Han står midt i den.”

Må Guds klarsyn falde på os, og må vi se mere end øjnene ser

Ole Lundegaard prædiker ved denne sanggudstjeneste kort, men godt over Lukas kapitel 2, om Anna og Simeon. Den gamle mand Simeon ser mere i det lille Jesus barn, end øjnene umiddelbart kunne se. De ser Guds gave i et helt almindeligt lille barn.Piet Heins gruk lyder: „Den Guds klarsyn falder på, ser det store i det små‟Må Guds klarsyn også falde på os. Må vi se mere end øjnene ser, se Guds storhed i det skabte.

Hvordan kan vi være Jesus efterfølgere i vores hverdag?

Det er ikke noget, som først og fremmest sker i kirken, men i handling i familien, blandt naboer, kolleger eller hvor vi færdes.Det er Hans kærlighed, barmhjertelighed og tilgivelse, der giver os mod til hver ny dag, at leve et sandt menneskeliv. Han gør os til hele mennesker – ikke perfekte eller fejlfrie personer- men ærlige overfor ham og os selv. Kort sagt mennesker på godt og ondt!

Det handler om FRED og KÆRLIGHED.

En prædiken over Johannes Evangeliet 1, 14En salmetekst lyder: „Det handler om dig, den dag du kom herned og tog fred og kærlighed med„. Det udtrykker vores inderste længsel. Det lykkelige er, at det også udtrykker Guds længsel. Gud giver os netop fred og kærlighed som gave med Jesus. Jesus tilstedeværelse i vores liv er den indre fred, som virker i os, selvom alt andet omkring os bruser eller er kaos. Lyt til en prædiken om Jesu fødsel og om…

Et let åg

Kom til mig, alle I, som pisker jer selv med krav om at være perfekte. Jeg vil give dig hvile, for hos mig skal du ikke præstere noget, -for at være noget.

Den, der vil være stor, skal gøre sig lille. Et godt råd at tage med på vejen frem.

På 185-årsdagen for dåben af de første baptister i Danmark, handler denne prædiken om den gruppe mennesker, der kom til at udgøre den første frikirke i Norden, Baptistsamfundet. Især fokuseres på P.C. Mønster, et forunderligt menneske, der i den grad tog teten, sloges for religionsfrihed i Danmark, var i fængsel fem gange for sin tro, men som endte med at blive kørt ud på et sidespor. Historien viser os, at baptisterne gennem tiden har bestået af virkelige mennesker. I dagens…

Kærlighed er et udsagnsord. Ikke noget man tror på, men noget man GØR

Ole Lundegaard prædiker over Matt 21, 28-32, og om at handle. Den ene søn i teksten sagde: „Ja‟, men gjorde intet. Den anden søn sagde „nej‟, men fortrød.Før vi taler til andre om vores tro, må vi først vise, hvor meget vi elsker andre.Vi kaldes ikke bare til at tale om barmhjertighed, men til handle barmhjerteligt. Når det ikke lykkedes hjælper Gud os til at fortryde og omvende os.

Alle undredes over, hvem Jesus hang ud med

Alle blev overraskede, da Jesus kaldte tolderen Levi til at følge efter ham – og undredes gevaldigt over, hvem Jesus hang ud med. En opmuntrende prædiken om, at vi ikke må hverken begrænse eller give op på, hvem der lader sig finde. Prædiken over Markus 2,14-17.

Vi skal værne, dyrke og passe på

Vi ejer ikke jorden, vi forvalter den kun. Guds skaberværks forunderlige rigdom ses i de mange blomster grøftekanten. Men de døde fjorde og forsvundne fisk i havet er også en del af Guds skaberværk. Som narko-misbrugere ødelægger deres eget liv, sådan ødelægger vi den jord, som giver os livet.  Og vi ved det godt…

Se her, her er mere..

„Se, her er mere, her er mere sådan‟, lød Jesus’s ord til farisæerne i Matt. 12, men også til os i dag. Hvad ser du eller hvem ser du, når du ser Jesus? Nogle vil reducere Jesus til en profet, andre til en visdomslærer, men Jesus ord lød og lyder: Se, her er mere. Lyt til en prædiken der udfordrer os i, hvad vi ser, og om vi er åbne for at tage imod det vi ser og bliver rakt.

Når noget er meget mere værd end alt andet

Fra skolestart-gudstjenesten.Ole genfortæller i en moderne version Jesu lignelse om manden, der finder en skat i en mark og sælger alt han ejer, for at købe marken. Guds kærlighed til os og hans budskab til os om at elske er den skat, der er mere værd end alt andet.Matt. 13, vers 44-46

Gud er sen til vrede og rig på troskab og nåde

Gud er sen til vrede, og rig på troskab og nåde.Gud er hyrden, som ikke får ro, før han har fundet det får, som blev væk.Gud er den far, som længes efter os.Lyt til Oles prædiken, inspireret af årets sommerstævne og emnet „Nåde‟

Historien om David og Jonatans venskab

En børnetale, som både voksne og børn kan have glæde af at lytte til. David har en ven Jonatan, som redder ham, da Jonatans far prøver at slå ham ihjel. Lykkedes det mon? Jonatan har også en søster, som er forelsket i David. Bliver de mon kærester? David inviteres til en fed fest.Men er det en fælde? Lyt til en historie fra biblen fuld af svigt, kærlighed og list, men først og fremmest om et livslangt venskab