Kirken

Baptistkirken i Herlev

Korskirken  ->  Kirken  ->  Hvad tror vi på Udskriv „Hvad tror vi på“ i en printvenlig version

Hvad tror vi på

Baptistkirken i Danmark, som Korskirkens Baptistmenighed er en del af, er landets første frikirke, stiftet i København i 1839 – 10 år før Grundloven sikrede religionsfrihed i Danmark. BaptistKirken hører, ligesom Den danske Folkekirke, til de protestantiske kirker. De to væsentligste forskelle på BaptistKirken og Den danske Folkekirke er:
  • BaptistKirken er uafhængig af staten. Hver menighed er en selvstændig enhed, både økonomisk og beslutningsmæssigt. Det betyder, at vi kun har de penge, som vi selv kan skaffe, og at vi selv kan bestemme, hvordan de penge skal forvaltes. Korskirkens Baptistmenighed har et årligt budget på over 1,3 mio. kr.
  • I BaptistKirken praktiserer vi troendes dåb, dvs. at vi ikke døber vore børn som små, men at enhver som personligt tror på Jesus som Guds søn og verdens herre og frelser kan blive døbt og dermed medlem af menigheden. Vi optager dog også mennesker, der gerne vil være medlem, men er barnedøbte og ikke ønsker at blive døbt ’igen’.
Korskirkens Baptistmenighed er sammen med de ca. 50 andre baptistmenig­heder i Danmark en del af Baptistkirken i Danmark, som du kan se mere om på hjemmesiden www.baptistkirken.dk. Her er også links til baptistkirker i andre lande. På verdensplan er baptister nemlig en af de allerstørste protestantiske kirkesamfund med over 40 millioner medlemmer. I Danmark er vi omkring 5.260 medlemmer.

---------

Læs en halvmaraton

Fra og med 1. søndag i advent og frem til sommer kan du være med på en bibel-halvmaraton. Det går ud på, at vi gennem et halvt år læser os igennem hele bibelen, men fokuserer på de store linjer, de afgørende beretninger, de gode historier. Hver dag er der 2-3 kapitlers læsning (10-15 min.). Hver søndag får man pr. mail tilsendt en læseplan for den kommende uge sammen med en introduktion til læsningen. Der er også planlagt enkelte gange, hvor man kan mødes og tale om det læste, men det er ikke et krav for at være med, at man kan være med på møderne. Første gang bliver mandag d. 8. december kl. 19.30 i krypten. Se nedenstående invitation.

Meld dig til hos Ole Lundegaard ved at skrive en mail til ole@korskirken.dk eller ring på 4216 7426, senest d. 30. november 2014.

Du kan læse mere om baptister her (åbner i nyt vindue):
Korskirken  ->  Kirken  ->  Hvad tror vi på